Advies

Hoe kunnen we u helpen?

Alle bestuurders van vennootschappen en verenigingen in België zijn sinds de uitgave van het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen (WVV) verplicht om voor 1 januari 2024 de statuten van hun onderneming aan te passen bij de notaris.

Het is echter raadzaam om dit sneller te doen. Het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen is immers al van kracht vanaf 1 januari 2020, en het biedt naast nieuwe aansprakelijkheden (en dus ook risico’s) veel meer flexibiliteit dan vroeger om de modaliteiten van uw vennootschap af te stemmen op uw behoeften.

Wij geven u graag juridisch, verzekeringstechnisch en financieel advies om uw onderneming en alle bestuursorganen (waaronder uzelf) optimaal te beschermen en de kansen op succes te optimaliseren.

Juridisch advies

Het aantal vennootschapsvormen wordt teruggebracht van 17 naar 6. Welke vorm past het best bij uw organisatie? En hoe kunt u uw vennootschap best afstemmen op uw organisatie? Wij ontzorgen u met schriftelijk advies, de aanpassing van uw overeenkomsten, de wijziging van uw statuten en uw afspraak bij de notaris.

Verzekeringsadvies

De dwingende én aanvullende bepalingen van het WVV brengen nieuwe aansprakelijkheden met zich mee die vanaf 1 januari 2020 automatisch van toepassing zijn op uw onderneming. Mogelijk loopt u dus nu al extra risico’s en overtreedt u onbewust de wet. Wij geven advies voor een correcte verzekering van uw organisatie, uzelf en alle bestuurders.

Financieel advies

Als onderneming maakt u gebruik van diverse financiële producten. Op basis van uw huidige situatie en toekomstvisie voert onze financiële partner een scan uit, waarna hij u advies verstrekt om uw kredieten, leasings en andere producten te optimaliseren. Zo krijgt u meer financiële zuurstof en kunt u kosten besparen, nu en in de toekomst.

“Dankzij vennootschapsadvies kreeg ik snel correct advies voor mijn onderneming”.

Stijn H.

Procedure

Wilt u enkel advies? Wilt u ook begeleiding? Of wilt u graag dat wij het volledige traject van advies tot notaris voor u verzorgen? Wij helpen u graag waar, wanneer en net zolang u ons nodig heeft.

1

Kennismakings-gesprek

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bespreken we uw huidige situatie en uw wensen en behoeften naar de toekomst toe. Dit gesprek gebeurt bij u op kantoor, bij ons op kantoor of via video call.

2

Documenten aanleveren

Om goed advies te kunnen geven hebben we alle relevante informatie en documenten nodig. U levert deze documenten aan, wij bestuderen ze en formuleren ons advies.

3

Tweede gesprek

We bezorgen u ons schriftelijk advies en lichten dit persoonlijk aan u toe. We bespreken welke stappen u moet en kunt nemen en hoe wij u hier eventueel bij kunnen helpen.

4

Implementatie

Indien gewenst kunnen wij ons advies ook voor u uitvoeren. We kunnen uw overeenkomsten en statuten wijzigen en de wijzigingen door de notaris laten bekrachtigen.

We verzorgen ook deze diensten:

Wilt u onbetaalde facturen innen, aandeelhoudersconflicten oplossen, aansprakelijkheidsvorderingen afhandelen of uw onderneming weer meer zuurstof geven? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. We maken graag tijd voor een goed gesprek!