Aanpassing overeenkomst

Voor wie?

Het WVV heeft grote gevolgen voor u en uw onderneming. Wilt u als bestuurder van een vennootschap of vereniging vervelende verrassingen vermijden? Wij helpen u graag met de aanpassing van uw belangrijkste overeenkomsten en documenten.

We komen graag bij u aan tafel en werken in de achtergrond aan een correcte bescherming en optimalisatie van uw organisatie. We werken snel en efficiënt en bieden complete gemoedsrust zodat u zich optimaal kunt concentreren op uw kerntaken.

Wat is het?

Sinds 1 januari 2020 zijn er dwingende en aanvullende bepalingen voor alle nieuwe vennootschapsvormen van kracht. Er zijn bijvoorbeeld bijkomende aansprakelijkheden voor bestuurders en vennootschappen. Hierdoor loopt u mogelijk meer risico dan u op basis van het oude vennootschapsrecht vermoedt.

We bekijken de gevolgen van de aanpassingen aan uw vennootschapsvorm en passen in overleg uw algemene voorwaarden, aandeelhouders-, bestuurders- en managementovereenkomsten aan. Zo vermijdt u rechtsonzekerheid en zo kunt u zich optimaal verzekeren tegen aansprakelijkheden.

De spelregels zijn veranderd. Bent u volledig op de hoogte?

Het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen is vanaf 1 januari 2020 van kracht. Dit betekent onder meer dat u in al uw officiële communicatie uw nieuwe vennootschapsvorm moet vermelden, ook wanneer u uw statuten nog niet heeft aangepast.

Ook de (nieuwe) dwingende en aanvullende bepalingen voor uw vennootschapsvorm zijn al vanaf 1 januari 2020 van kracht. Er zijn dus nieuwe spelregels, maar niet iedereen is hiervan op de hoogte! Dit kan tot rechtsonzekerheid en vervelende verrassingen leiden.

Dwingende bepalingen zijn leidend

Uw lopende overeenkomsten (denk bijvoorbeeld aan uw aandeelhouders-, bestuurders- en managementovereenkomsten) blijven ook na 1 januari 2020 van toepassing voor zover ze niet in strijd zijn met de dwingende bepalingen uit het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen.

Zijn uw lopende overeenkomsten wel in strijd met de dwingende bepalingen (en bijkomende aansprakelijkheden) voor uw vennootschapsvorm? Dan zijn de dwingende bepalingen leidend.

Pas uw overeenkomsten aan om verrassingen te vermijden

U doet er goed aan om de discrepanties tussen uw lopende overeenkomsten en de dwingende WVV-bepalingen meteen te laten onderzoeken en uw overeenkomsten meteen te laten aanpassen. Zo vermijdt u onverwachte aansprakelijkheidsrisico’s en zo kunt u zich correct verzekeren volgens de nieuwe wet- en regelgeving.

Wij helpen u graag

Wilt u geen risico’s nemen? Wij helpen u graag met de aanpassing van uw documenten. Op basis van ons schriftelijk advies zorgen we voor een goede juridische basis zodat u uw onderneming en alle bestuursorganen (waaronder uzelf) meteen ook correct kunt verzekeren tegen de bijkomende aansprakelijkheden in het WVV.

Neem hieronder contact met ons op. We maken graag tijd voor een verkennend gesprek.

“Vennootschapsadvies kijkt verder dan de wetswijziging. We optimaliseren uw organisatie op juridisch, verzekeringstechnisch én financieel vlak.”

De volgende stap

Wilt u het advies door ons laten implementeren? Dat kan! Zo vermijdt u fouten en zo kunt u zich blijven concentreren op uw core business. Bekijk hieronder onze verschillende formules:

Voorbereiding
statuten

4.500 euro

Deze formule omvat de voorgaande formule. We passen ook de statuten van uw organisatie aan zodat u in orde bent met de nieuwe dwingende en aanvullende bepalingen van uw aangepaste vennootschapsvorm, zodat u correct verzekerd bent en zodat uw vennootschap goed geoptimaliseerd is naar de toekomst toe.

Raadpleging
notaris

4.500 euro + notaris

Deze formule omvat de voorgaande formules en neemt u alle zorgen uit handen. Wij raadplegen namens u een notaris (naar keuze) om de wijziging van uw statuten in een authentieke akte op te nemen. Wij bereiden alles voor zodat u enkel nog bij de notaris langs moet gaan om uw handtekening te zetten. Snel en efficiënt!